Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

Wendolene

12. 1. 2010 20:20
Karma za clanek a souhlas hlavne s poslednimi vetami!

gender soudruzky studuji za penize danovych poplatniku ( v CR tak jest) nesmyslny obor po dobu 5, 6 ci vice let, potom nemaji jine uplatneni nez sdruzovat se ve svych spolcich a zdimat penize ze statu ( opet!} a vymyslet "dulezite" zmeny jako  pani doktor ci zeny hrali ci genderove spravny slabikar mama pracuje a tata vari..nedava to smysl. V cestine je zatim i a y. V ceskem slabikari je mama mele maso kvuli fonetice, ne kvuli sovinistickemu tvurci slabikare.

Spravne by si meli studenti platit vlastni studium a genderove organizace by nemely byt dotovane statem, at si jedou vlastni program za vlastni penize..uvidime,kolik jich bude;-D

0 0
možnosti
G

Gmur

13. 1. 2010 15:21
Re: Karma za clanek a souhlas hlavne s poslednimi vetami!

tata mele maso.NELZE? kvuli fonetice????

0 0
možnosti
PN

petacx

12. 1. 2010 20:05
O co jde GENDER (feminstickým) sdružením ?

O co jde GENDER  (feminstickým)  organizacím ? 

-

http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=Co+je+vlastn%C4%9B+Gender%3F 

8-o 8-o 8-o ;-€

to je ale mazec  !!

0 0
možnosti
G

Gmur

13. 1. 2010 15:23
Re: O co jde GENDER (feminstickým) sdružením ?

Ciste lzi, gender je o rodove rozdilnosti muze a zeny.

To co tam pise ten chlapek jsou lzi, ktere slouzi jen a jen na to, jak nekoho urazet.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

12. 1. 2010 19:02
je to tak,

protoze nam vladne banda uredniku, kteri jsou naprosto mimo a je zasadnejsi, co je psano, nez jaka je skutecnost.

Jen bych opravil jednu vasi vetu. "...finanční prostředky vynakládané na imaginární boj proti globálnímu oteplování..." bych prohodil jedno sluvko: "....finanční prostředky vynakládané na boj protiimaginárnímu  globálnímu oteplování...". Protoze jesli je GO nebo ne je otazka, jak moc za nej muze clovek je o hodne vetsi otazka... Ale ten boj, ten je prava. Bohuzel. Asi bysme byli radi, kdyby byl jen imaginarni.

A jinak karma R^

0 0
možnosti
PN

petacx

12. 1. 2010 20:10
Neni to tak ! v cem jsou zajedno socialiste zeleni a gender

Kouknete sice na ZELENEHO ale celkem rozumneho  8-o 

-

Bjorg Lomborg - Skeptický ekolog -

http://www.knihovnice.cz/recenze/lomborg-b-skepticky-ekolog.html  -  ale bacha  NEBUDETE VERIT svym ocim. ASI vite ze ho za tuto knihu malem ukamenovali a vyhodili z akademie ved a nasledne po neuzpesne drtive kritice se mu museli omluvit a prijmout ho zpet 8-o V 8-o

0 0
možnosti
TW

XlateDst

12. 1. 2010 18:04
To je ale prece jasne,

0 0
možnosti

Quazi

12. 1. 2010 17:42
paní vs. slečna

Ptá-li se vás muž, jjak vás má oslovit (paní nebo slečna?), je to nevychovanec. Oslovení "slečna" náleží velmi mladé dívce, cca od 13 do max 18 let. Přečtěte si etiketu podle Špačka, tam to všechno je. Pro třicátnici je toto oslovení už vysloveně pejorativní a urážlivé.

Můžu se tady unavovat logickým odůvodněním této normy, ale soudím dle diskuse, že by to byloa jen ztráta času. Můžu jen dodat, že je vidět, že jemnocit rozhodně nepěstujete.

0 0
možnosti
E

EWCZ+

12. 1. 2010 18:12
Re: paní vs. slečna

Fakt, jo?

Tedy za mych mladych let mezi 20-25 by mne oslovenim "pani" teda moc nepotesili...

0 0
možnosti

Quazi

12. 1. 2010 17:33
paní Valdrová

mne učila na gymnáziu němčinu. Není to žádné monstrum, ale docela šikovná učitelka. Z toho, co mne v němčině naučila, čerpám dodnes.

Proklikla jsem se z vašeho odkazu na tu podle vás šílenost, co zplodila, a musím říct, že mi na tom nepřipadá nic diného, co ona píše. Spíš se mi u vás zdá, že nemáte o čem psát a ani vůči čemu se vymezit, a tak si křečovitě hledáte témata.

0 0
možnosti
MS

kenzo

12. 1. 2010 17:51
Re: paní Valdrová

Pokud jste i tyto kraviny u ní studovala tak se nedivím! Co mne však děsí je to, že dnes se z každé blbosti dělá vědecké téma od sociologie volného času počínaje, přes gender konče. Ono to není ani tak o tom, jestli má nebo nemá autorka o čem psát, jako spíše o rostoucích počtech vysokoškolských studentů, kteří si hlavně chtějí snadno opatřit nějaký diplom, a nabídka jim vychází vstříc. Roste množství agend, rekvalifikací, koordinátorů, intervenčních center, státních i nevládních agentur. Jinak řečeno, roste počet pracovních míst, kde lze všechno „okecat“, a roste množství lidí, u nichž je schopnost všechno „okecat“ hlavní kvalifikací. Jaká to skvělá příležitost pro politickou korektnost, která je hlavní nosným štítem šíření gender perverze, multi-kulti apod.! A to vše ve jménu ušlechtilé rovnosti za peníze daňových poplatníků a to vše povyšováno na nositelství titulů získaných ze složených zkoušek na kdejakou levičáckou postmoderní vědecky pojatou zvrácenost!

0 0
možnosti
KB

Kolokol

12. 1. 2010 17:13
Není Jana Valdrová potomkem jistého Jakuba Hrona?

Jakub Hron Metánovský (1840-1921)

Jakub Hron se narodil roku 1840 v Metánově u Kamenice nad Lipou. Vystudoval matematiku a fyziku a v roce 1871 nastoupil jako kantor v Hradci Králové, kde vydržel šest let, pak byl předčasně penzionován.

Důvod? Nejspíš Hronovo trvání na vlastním jazyku, který vytvořil, neboť byl zklamán nedokonalostí češtiny. Neučil geometrii a fyziku, ale měravnu a silozpyt. Nadšené studentíky zahrnoval termíny jako bezdílát (atom), nedrob (molekula), mluno (elektřina) či háma (hmota). Místo pozorovati říkal čouti, slovo myšlení nahradil čujbou, policistu jmenoval souchňapákem a materialismus hámitenstvem. A když školního inspektora oslovil "pane vrchní pozorováku", musel se, k žalu svých žáků, odporoučet.

Tvrdí se, že byl předobrazem pro postavu Járy Cimrmana, jeho rozsah činnosti byl úžasný.

0 0
možnosti
E

EWCZ+

12. 1. 2010 18:13
Re: Není Jana Valdrová potomkem jistého Jakuba Hrona?

Ale to 'hamitenstvo" je docel dobry termin ;-D

0 0
možnosti

Bronislav Šimoník

12. 1. 2010 17:06
Panebože

a když si uvědomím, že podobné obskurní obory mají svoji kapitoličku ve výdajích státního rozpočtu...

0 0
možnosti
WW

sluni-sluni

12. 1. 2010 17:49
Re: Panebože

a taky  z fondů EU....

0 0
možnosti
LJ

Boshinken

12. 1. 2010 15:53
Kdyz rovnopravnost ...

.. tak ve vsem. Ja se chci naucit rodit :-)

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

12. 1. 2010 16:14
Re: Kdyz rovnopravnost ...

hmmmm....presto, ze jste urcite sexista, sovinista a ja nevim, jak jeste muze nazyvaji ortodoxni feministky a feministi...tak bych Vam to neprala. Budte rad, ze jenom plodite-)))))))))))))))Ostatne..byt na miste feministek, brala bych se za znovuuzakoneni branne povinnosti. Vzdycky se prece rikalo, ze zensky rodej a chlapi jdou na vojnu-))))))))))

0 0
možnosti

nova_pipina

12. 1. 2010 15:51
no potěš koště

To je nádhera, jak si tu všici notujete.

Já si nemyslím, že by paní Valdrová byla mimo mísu. Já se naopak se spoustou jejích lingvistických závěrů naprosto ztotožňuji - jazyk je věc zatrolená, a je naprostá pravda, že ustálené používání jazykových klišé vede k demagogickému a zúženému pohledu. Dodnes mám trauma z toho, jak nás na ZŠ oslovovaly soudr učitelky příjmeními. Ale to není nic divného, dokud jsme to od nich nepřevzali my žáci  - ano, říkali jsme si navzájem příjmeními! Podle vzoru soudružek...

Je nevhodné se zuby-nehty ;-) držet ustálených slovních spojení, aniž bychom si chtěli uvědomit, co je zatím - a taky když jsem si řekla při setkání s jedním pánem, blbeček jeden vyholenej, a pán se projevil jako úžasný a inteligentní, tak jsem se taky v duchu plácla přes pusu.

Nejde o korektnost. Jde o to myslet, a nezabředat do kolejí.

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

12. 1. 2010 16:11
Re: no potěš koště

no...asi mate svym zpusobem pravdu...zvlast, kdyz jste pripomnela ty sousky ucitelky...ale stejne...Mluvim, teda pisu, jen za sebe...a kdyz se rekne treba - poslanci, tak tak nejak neuvazuju, jestli jsou to muzi, zeny, ci oboji...predstavim si spis stado....no...nechme toho-)))Totez treba pri slove technik...vybavi se mi bezpohlavni osoba...dulezity je bily plast, to same doktor....takze proto mi pripada pitvani se v gramatice ponekud ...rekneme podivnym. Myslim ale, ze je dost nestastne predepisovat lidem, jak maji mluvit. Kazdy prece vi, ze jsou ucitele a ucitelky, doktori a doktorky, prodavaci a prodavacky....bere to podle osobni zkusenosti, a pokud se v nekterem odvetvi, driv spojovaneho s tim ci onim..genderem...objevi valna vetsina genderu opacneho, jazyk si najde nazev sam, netreba mu neco nasilim nutit a umele zavadet slova, ktera nejsou v povedomi. To je muj nazor.Naopak, umele zavadeni genderove korektnich slov a vazeb se v urcitem kontextu stava smesnym a kontraproduktivnim

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2881x
introvert a pesimista-)