Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Výpověď dohodou neexistuje, to je kolosální nesmysl.

Buď je výpověď jako jednostranný právní úkon (jedna strana vypovídá té druhé pracovní smlouvu), nebo dohoda o ukončení pracovního poměru jako dvoustranný právní úkon.

Mezi tím je tak propastný rozdíl, že jediné společné oběma těmto právním aktům je práve jen finální produkt, to je ukončení pracovního poměru. Ve všem ostatním se liší.

Směšování těchto pojmů a vytváření absurdního hybridu "výpověď dohodou" (to je něco jako černá běloba nebo bílá čerň) vede k jedinému: k zanedbání vlastních práv a nároků a ztrátě peněz.

0 0
možnosti
VS

Co já vím. Takhle mi to bylo řečeno a k podepsání předloženo...a tak jsem to podepsala. Zřejmě to byla dohoda o ukončení pracovního poměru...zjednodušeně a neprávnicky řečeno - výpověď dohodou-)

0 0
možnosti
JT

Kdyz se s nekym nemusim, tak nepodepisuju, co mi predlozi. Proste reknu, ze to nepodepisu, protoze s tim nesouhlasim.

0 0
možnosti
JM

;-DBuď Vám ještě není 30, nebo jste zaměstnancem státu:-)

2 0
možnosti
IH

I96r26e54n51a 26H92r90u98b55á

29. 8. 2013 15:22

Máte pravdu, ale ono se dohodě o ukončení pracovního poměru říká lidově výpověď dohodou.... slýchám to často.

3 0
možnosti
JC

A já už měl v rukách de)tky lidí (nepřeháním!), kteří si touto nepřesností ublížili.

0 0
možnosti
VS

A není to jedno? Když vás podnik nechce...tak proč se vzpěčovat. Nejdřív to jde cestou nejmenšího odporu, a když se cukáte, tak přitvrděj. V mojí bývalý branži bylo zaděláno na malér dřív jak na nový šaty...a je lepší jim podepsat divnou výpověď, než se nechat vyhodit po hrubé porušení pracovní kázně či tak něco podobného

4 0
možnosti
JT

Je lepsi se nechat vyhodit pro nejakou zaminku a pak to predat sikovnemu advokatovi. Za pul roku jste zpet vcetne proplacene usle mzdy. Pak Vas ceka jeste odstupne.

0 0
možnosti
RK

Znám poměrně dost pracantů. Tedy většinou jen v diskusích.  Tohle bych rozhodně nedoporučoval. "Firma" dotyčného sleduje a jakmile šlápne vedle, přijde vytýkací dopis. No a podruhé letí. Nikdo není dokonalej. No a pak žádnej advokát nepomůže. Naopak se dostane na černou listinu.

1 0
možnosti
Foto

Znám pár lidí, kteří se už soudí 6 let. Mají v tom hodně peněz a protistrana neustoupí, i když to má prohrané. Sama jsem si to zkusila. Do půl roku nebylo ani zahájené řízení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2881x
introvert a pesimista-)