Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Panoptikum

Pirát Peksa obviňuje vládu, že když BIS prý v lednu a únoru varovala vládu, že Číňané vykupují v Čechách /i na Moravě/ ochranné prostředky proti infekci, vláda nereagovala

Jak trestuhodné. Ovšem pirát Peksa už ve své kritice nedodává, že v lednu a únoru se u nás, na rozdíl od Číny, žádný koronavirus nevyskytoval a naše politická scéna, včetně piráta Peksy, se částečně zabývala bojem proti dezinformacím, popírajícím ten jediný správný názor, částečně bojem proti předsudečné nenávisti, opozici zase zajímalo udávání nesnesitelného předsedy vlády ve věci jeho střetu zájmů do Brusele, a jmenovitě Piráty ústy i činy svého pražského primátora přejmenovávání ulic, případně podpora bourání ideově nesprávných soch a budování soch ideově jedině správných.

 

Pokud se týkalo koronaviru, sledovala naše politická scéna jak vládní, tak opoziční, dění v Číně s nedůvěřivým zájmem a starala se hlavně o to, aby lidu obecnému vysvětlila buď to, že Čína přehání, protože jde o zanedbatelnou chřipčičku, se kterou si neví komunistické, tudíž automaticky špatné zdravotnictví  Číny rady, a nebo o těžký průšvih, který komunistické, tudíž automaticky špatné vedení Číny bagatelizuje a jehož průběh a následky zatajuje. Nějaká starost o zdravotnický materiál nebyla na pořadu dne, protože nás se to přece netýká.

 

A jen tak mimochodem, promiňte, ale kdybych nějakým božím nedopatřením žila v Číně a v mých domovských Čechách řádila šílená nákaza, též bych se snažila skupováním dostupného zdravotnického materiálu v bezpečné zemi pomoci své  rodině, známým, spoluobčanům v zemi ohrožené.

 

 Nějaké vykupování roušek a respirátorů Číňany v Čechách má tedy naprosto logické odůvodnění, logičtější než nějaké konspirační plánované budoucí ohrožení Čechů, Moravanů a Slezanů ze strany čínských nákupčích.  V lednu a únoru snad ani pirát Peksa nepředpokládal, že za  měsíc budou u nás ochranné pomůcky šeredně nedostatkovým a šeredně žádaným zbožím. Ona ta časová posloupnost je potvora, vážení.

 

Ovšem nyní se to už obecně ví, a proto je snadné, žádoucí a lidu a národu prospěšné obvinit vládu, že před těmi dvěma měsíci rázně nezakročila, nezašlapala do prachu jednu z nejposvátnějších evropských hodnot - volný trh - a nezakázala občanům se šikmýma očima veškerý nákup zdravotnického zboží. Chudák Okamura, ani paralen by, k velké radosti demobloku, nedostal.  A pirát Peksa by nebyl jasnovidným hrdinou.

 

 

Další panoptikální postavou je jakási umělkyně. Pazderková. Bohužel, jsem venkovská, stará a koronavirem ohrožená, takže mi poněkud uniká, že bych tuto umělkyni někdy zaregistrovala, ale to je samozřejmě mojí trestuhodnou nevzdělaností. A také tím, že se nedívám na ČT, i když jí tedy bohužel platím. Umělkyně Pazderková se nechala slyšet, že chce, aby se o ní vláda postarala. Umělkyně kvůli nouzovému stavu či karanténě, kterou vyhlásila vláda, nemůže naplňovat své umělecké poslání a oblažovat veřejnost svým uměním,  tudíž má v peněžence průvan. Co na tom, že zákaz shromažďování platí nikoliv kvůli zvůli vlády, jen tak, prostě si lidem zakážeme se srocovat, ale kvůli zdraví občanů, tedy i zdraví umělkyně Pazderkové  zabráněním šíření té zanedbatelné chřipčičky, co na tom, že jiní, třeba drobní živnostníci, jsou na tom daleko a daleko hůř, umělkyně Pazderková v tom má jasno. Za její nesnesitelnou životní situaci může vláda, tak ať vláda nechá všeho a kouká se o ní postarat. Tak, hoši a dívky, kdo z vás si jí vezme domů?

 

A zatím poslední panoptikální zjev je pro mě bývalý politik Macek. Obávám se, že bývalý politik Macek, vzhledem ke svému seniorskému věku, zblbnul už úplně.  Hlásá přírodní pohled. Na koronavirus. Jinými slovy, snad parafrázuji přesně a objektivně - kašleme na prevenci, stačí běžná hygiena, staří a nemocní přirozeně vymřou, protože příroda a protože by někdy umřeli stejně, takhle to bude rychlejší, pro ně pohodlnější, ulehčíme jim to nějakou tou euthanazií, stát ušetří na výdajích a ti nemocní si ušetří problémy a bolesti, které by jinak mohli někdy v budoucnu mít.  Koronavirus se na gerontech vyřádí a mladé zdravé jádro vyjde posílené, zocelené a vůbec všeobecně kráčející směle k zářným zítřkům, ať už to bude znamenat cokoliv, že.

 

Svým způsobem je uvažování bývalého politika Macka logické.  Ostatně stejně jako by byly logické úvahy o tom, že vyhubením lidstva by si lidstvo ušetřilo spoustu problémů s jídlem, surovinami, přemnožením atd.. Jenže, člověk, tedy v tomto případě alespoň já, je tvor sobecký. A chce si, možná i včetně geronta a bývalého politika Macka, ještě něco užít, i když je starý a chorý. A já, i když je mi dvaašedesát a mám astma, zrovna netoužím po tom přizpůsobit se výběru přírody a geronta a bývalého politika Macka. S léčbou tu mohu být ještě aspoň snad deset let /pokud mě neporazí auto či nezabije v létě blesk/ a úspěšně za své dosud odváděné a dříve odvedené daně ujídat těm mladým a nadějným chlebíčka. A s chutí. Nevím, proč bych se, přesto že jsem začínajícím gerontem a osobou chorou, měla nechat v rámci prostého přírodního výběru v případě nakažení koronavirem bezbolestně uspat a ušetřit si tak bolestivé umírání někdy v pánbůh dej daleké budoucnosti. Protože Macek?

 

Něčemu takovému se, přátelé i nepřátelé, říká eugenika. A hádejte, kdo, tedy kromě jiných, méně nápadných, ji uvedl do brutální praxe? 

 

Závěr?  Žádný není. Je to moje soukromě zakládané a vedené panoptikum. Takové cynické veselí. Nebo cynický smutek. Jací jsme a jací umíme být. A jací možná ještě budeme. Včetně mě. 

 

Ostatně, hoď kamenem, kdož´s bez viny.

Autor: Vladka Spidlova | pátek 27.3.2020 10:06 | karma článku: 0 | přečteno: 113x
  • Další články autora

Vladka Spidlova

Turci otvírají hranice

Podle údajů z médií je v Turecku asi čtyři milióny takzvaných uprchlíků. Válečných? Jakápak válka je v Somálsku nebo Pákistánu? Případně v Eritrey, Etiopii, a dalších afrických zemích?

2.3.2020 v 23:16 | Karma: 0 | Přečteno: 66x | Diskuse| Politika

Vladka Spidlova

Už toho mám vážně dost

Zaostalí starci a pokroková, jedině správná mládež. Nevzdělaní venkované a inteligenti z města. ..

24.2.2020 v 13:45 | Karma: 30,99 | Přečteno: 785x | Diskuse| Politika

Vladka Spidlova

Lidi, vy to nevidíte?

Nevidíte to, že se nám po takřka sto letech vrací to, co před těmi takřka sto lety rozvrátilo celou Evropu, celý svět?

20.2.2020 v 12:56 | Karma: 21,67 | Přečteno: 464x | Diskuse| Politika

Vladka Spidlova

Nacizmus jak vyšitý

aneb jak mi k pochopení současného dění u nás pomohly dokumenty o Hitlerově Třetí říši .............

14.2.2020 v 7:51 | Karma: 19,72 | Přečteno: 300x | Diskuse| Politika

Vladka Spidlova

Gott, Kryl, Nohavica...

Brouzdám po youtube, hledám a poslouchám. Písničky. Písničky, které nazpíval Karel Gott, Karel Kryl, Jaromír Nohavica..... a spousta dalších. Plynule přecházím od folku po heavy metal, přes Powerwolf po Otavu Yo nebo Arkonu.

8.10.2019 v 14:51 | Karma: 35,52 | Přečteno: 1415x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Precheza dostala novou pokutu za únik oxidu siřičitého, má zaplatit půl milionu

27. dubna 2024  11:27

Přerovská chemička Precheza dostala za únik oxidu siřičitého do ovzduší v říjnu 2014 od České...

Čínská armáda se vrátila k Tchaj-wanu. Dvanáct letadel přeletělo dělící linii

27. dubna 2024  11:11

Tchaj-wan v sobotu zaznamenal obnovenou aktivitu čínské armády ve své blízkosti. Tchajwanské...

Rusové v noci ničili ukrajinskou infrastrukturu, znovu útočili i na Charkov

27. dubna 2024  8:05,  aktualizováno  10:41

Sledujeme online Rusko v noci na sobotu zaútočilo na energetickou strukturu Ukrajiny. Ve třech oblastech poškodili...

Zemřel Robert Kvaček. Spisovateli a uznávanému historikovi bylo 91 let

27. dubna 2024  10:10,  aktualizováno  10:24

Ve věku 91 let zemřel historik a spisovatel Robert Kvaček. Ten patřil k největším osobnostem...

  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2881x
introvert a pesimista-)