Diskuse

Endgame

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Dobrý den paní Vlaďko,

Děkuji Vám, že po delší odmlce znovu píšete. Jste po Větvovi nejlepší blogerka. Mluvíte mi z duše. Jsme asi stejně staré (nebo mladé? asi jak pro koho) a tak jsme si užily jak socializmus, tak kapitalizmus a potvrzuji, že to vidím stejně jako Vy. Pište, prosím, dál. Budu se těšit.

0 0
možnosti

Možná neznáte knihu Konec civilizace od Aldouse Huxleyho, kterou napsal v roce 1932. Sice neumíme ještě vyrábět děti průmyslově, ale dál na ně působit v duchu   státního kolektivizmu se už pokoušíme. Rodina totiž mívá na děti neblahý vliv pokud se týká oficiálně schválených názorů. Dalším krokem bude výstavba Domů života, kam budou odcházet padesátníci a tam budou bezbolestně a humánně odstraněni. V té knize je toho víc, ale to, co se dnes děje mi ji silně připomíná.

0 0
možnosti

S celkovým vyzněním vaší úvahy  souhlasím (i když méně bývá někdy více - dalo se to napsat stručněji nebo rozdělit do několika lbogů - takhle se tím řada lidí neprokousá). Dovolím si však polemizovat s vašimi úvahami o založení rodiny a že lidem nezbývá než držet hubu a krok... protože to není pravda. Tohle platilo za komoušů - když lidé drželi hubu proto, aby jejich děti mohly studovat apod. Dneska ale kolem sebe vidím něco jiného. Mám dospělé děti a příští měsíc se nám narodí už šesté vnouče, znám přátele našich dětí a jejich rodiny - taže vím, že pro většinu populace neznamená založení rodiny žádnou finanční katastrofu ani nutnost "držet hubu a krok". A nebojte, nejde o žádné zbohtalíky - jde o lidi se všemi druhy vzdělání (od vyučení po VŠ), bydlící v paneláku -  buď v nájmu, nebo koupeném bytě či malém domku na hypotéku (což neznamená, že dotyční rodiče nemění v průběhu splácení práci - pokud se jim v té původní nelíbí)... A stejně tak je to se školou - rodiče, kterým na dětech záleží, si školu pro své děti vybírají (byť to pro ně znamená třeba problém s dovážením dětí dál od bydliště) a rozumný rodič dítě do školy, kde se píše Comeniem, prostě nedá (a jsou samozřejmě i další hlediska).

Prostě vždycky záleží ne na režimu, ale na člověku, na tom, jak ho jeho rodina vychovala - a jak se dovede bránit jakékoliv propagandě - dřív komušské, dnes multikulti  - a v budoucnu třeba islámu.

2 1
možnosti