Chtělo se mi brečet

Částečně hrůzou, částečně vzteky, ponížením a bezmocí. Kam jsme se to dostali...kam nás zavedli, nebo spíš...kam jsme se nechali zavést...

Notoricky známý příběh ze silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem, a nejen tam, ale i v dalších větších městech západní Evropy. Tisícovky "obohatitelů" obohacovaly evropské ženy osaháváním, občas znásilněním a okrádáním. A naše - myšleno evropskounijní, zvláště pak německá, policie? Nic, nic, nic. Oni byli překvapeni množstvím a intenzitou trestných činů, bylo jich málo proti tolika pachatelům, nezvládali, nemohli, nešlo to....Nechali po sobě házet petardy, láhve, nechali si líbit nadávky, výsměch, nechali si demolovat auta...Možná zafungoval strach, možná jakási policajtská "autocenzura ve smyslu -praštím obohatitele pendrekem, mám po kariéře. Politici bezprostředně po akci mlčeli, mlčeli i "hlídací psi demokracie", sedmá velmoc.

 

Jo...ono se to, bohužel, látlo. Ten internet jim fakt byl čert dlužen. A lidi chtějí činy, ne rozpačitá a neurčitá politicky korektní vyjádření. I vyšli do ulic. Obyčejní, normální lidi, bojící se a nesouhlasící s obohacením, které jim zařídila jejich vlastní vláda. Vláda, kterou si zvolili, vláda, kterou tvoří stejní občané stejného státu. A tahle vláda, opakuji - jejich vlastní vláda - je nazvala nacisty, xenofoby, rasisty a poslala proti nim jejich vlastní policii, kterou si platí ze svých daní. Tu policii, která je nedokázala ochránit v oné silvestrovské noci, tu policii, která byla v menšině, když cca tisícovka přišedších inženýrů, lékařů a atomových fyziků po svém způsobu a podle své víry "obohacovala" jejich vlastní občany. 

 

Najednou bylo těch policistů dost. A najednou byli těžce akceschopní. Najednou byly k dispozici i vodní děla i pendreky. Najednou dokázali policisté tvrdě zasáhnout...ale proti komu? Proti vlastním, proti těm, kteří jenom vyjadřují obavy a nesouhlas s činy své vlastní vlády. Rozum se vzpírá a ruka se zatíná v pěst. Chápete to? Vláda jde proti svým vlastním lidem, nedělá to, za co je v podstatě těmi lidmi placena, neposlouchá jejich názory, jejich obavy, naopak, z pozice síly, té síly, kterou jí dali sami občané, jde proti nim! Nebrání je, netrestá viníky, trestá vlastní národ za to, že nechce jít jako ovce na porážku!

 

Zatím "jenom" - v půli ledna - vodními děly. Co přijde na řadu pak? Gumové projektily? A potom ostré? Nechají vlády zemí Evropské unie do svých vlastních občanů střílet?

 

 

Autor: Vladka Spidlova | sobota 9.1.2016 19:25 | karma článku: 43,81 | přečteno: 3183x
  • Další články autora

Vladka Spidlova

Panoptikum

27.3.2020 v 10:06 | Karma: 0

Vladka Spidlova

Turci otvírají hranice

2.3.2020 v 23:16 | Karma: 0

Vladka Spidlova

Už toho mám vážně dost

24.2.2020 v 13:45 | Karma: 30,99

Vladka Spidlova

Lidi, vy to nevidíte?

20.2.2020 v 12:56 | Karma: 21,67

Vladka Spidlova

Nacizmus jak vyšitý

14.2.2020 v 7:51 | Karma: 19,72