Prostě mi to pořád vrtá hlavou

9. 10. 2014 14:46:58
Ne a ne se toho zbavit. Ne a ne najít nějakou logiku. Možná existuje - ta logika - a já jsem tak nedovtipná, že ji nedokážu najít a nebo je fakt dobře utajená. No řekněte sami...
O islámu se u nás začíná mluvit a psát čím dál tím víc. Už se totiž blíží, už není hrozbou jenom v Německu, Francii či Švýcarsku, v podstatě v celé té multikulturní západní Evropě, už se zabydluje i naší malebné české kotlince a i tady začíná vystrkovat růžky. Zatím jenom opatrně, nenápadně, pomalu...ale jistě. A tady někde začíná, podle mě, pokulhávat ona zmiňovaná logika. Zatímco vznikající Islámský chalifát je nutno zabombardovat do země...i když upřimně řečeno, ono to zase není tak žhavé, to je ale na jinou diskusi...tak dvě školačky porušující pokrývkou hlavy školní řád jedné zdravotnické školy jsou požadavkem jeho dodržování diskriminovány, alespoň tedy podle naší paní ombudmanky. To fakt nemá logiku. Buď chceme proti islámu bojovat nebo ho minimálně schválit. Muslimské šátky v demokratické společnosti s křesťanskými kořeny jsou v pořádku, ISIL na muslimském území, podporovaný nemalou částí pravověrných muslimů čili obyvatel té části světa, v pořádku není? Není to dlouho, co v médiích probíhala diskuse o příručce Muslimové očima školáků a jejím zavedení do výuky. Tuším, že to snad padlo...ale už to, že se o tom velice vážně diskutovalo, svědčí o benevolentním přístupu k muslimskému náboženství. Jak se s tím ale srovnává kupříkladu podpora sdělovacích prostředků i vládních činitelů pražskému Pochodu hrdosti, kde pobíhaly dámy s odhaleným poprsím a pánové s kalhotami na půl žerdi, vystavující na odiv poněkud scvrklé bimbíky? Opět - nevidím logiku - jak je možné na jedné straně uvažovat o propagandě náboženství, kde je povinností ženy se zahalit od hlavy po paty a homosexualita je trestným činem, zasluhujícím smrt a na straně druhé jásat nad křepčícími polonahotinami? Nebo na jedné straně kvóty pro ženy a ministr Dienstbier pobíhají po Praze s cedulkou Žena na klopě a hlásající volební právo pro cizince, a na straně druhé vznikající "malý emirát" v Teplicích...jakpak se asi budou natrvalo zabydlení tepličtí muslimové dívat na ženy v teplickém zastupitelstvu, na ženy policistky nebo učitelky? Pravděpodobně je v souladu se svým náboženstvím respektovat opravdu, ale opravdu nebudou...a na našem území vznikne po vzoru západoevropských států uzavřená komunita, vymykající se našim zákonům a zvyklostem. A zcela nelogicky - nebo vlastně možná podle oné moderní zvrácené logiky - proti tomu nikdo nic dělat nebude, ba naopak, pod rouškou multikulturnosti a se strachem z obvinění z diskriminace, se bude celý tenhle cirkus politicky korektně podporovat. Nakonec - já se těm muslimům ani nedivím. Oni totiž, na rozdíl od nás, logicky jednají. Copak není dokonale logické brát, když ti sami dávají?
Autor: Vladka Spidlova | čtvrtek 9.10.2014 14:46 | karma článku: 15.80 | přečteno: 481x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 21 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 14.56 | Přečteno: 274 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.52 | Přečteno: 474 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.19 | Přečteno: 114 | Diskuse
Počet článků 259 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2881

introvert a pesimista-)

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...