Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I73v28o 76C23i73l98i30c46h

9. 12. 2014 15:29

Dobře napsané R^

0 0
možnosti
JF(

Vždyť to byl přece sen všech komunistů a socialistů, rozvrátit na padrť všechno staré a vychovat „nového člověka", pokud možno mladého, tvárného a bez jakýchkoliv vazeb na cokoliv, na rodinu, přátele apod., ze kterého si pak vymodelují poslušného „janičáře", nakonec v osmanském Turecku to bylo zcela o tomtéž. Ještě si pamatuji hesla typu „My jsme mládež zcela nová, my jsme mládež Gottwaldova!"

Byla zde nejprve krvavá Velká francouzská revoluce, kdy gilotiny jely nepřetržitě na tři směny, pak Napoleonské války, které prakticky vymazaly ze světa jednu generaci Francouzů. Pak přišla VŘSR a Hitlerova Velkoněmecká říše, opět měl být vychován nový člověk, případně i nadčlověk, zde už bylo to vraždění systematické a ve velkém, cíl byl ale pořád stejný, ten „nový člověk".

Další pokračování bylo v Číně za Velkého kormidelníka Maa, pak v Kambodži za Pol-Pota, tam v té nejdrsnější formě a s katastrofickými důsledky. Proto se to teď zkouší na nás v EU jemněji a rafinovaněji, ale v zásadě jde zase o totéž, rozbít staletími a tisíciletími prověřené vazby a nahradit je tím novým a úžasným společenským modelem, který EU vymýšlí a stále zdokonaluje (Prague Pride, Gender směrnice a podobně). A na závěr, qui bono, koho volí a budou volit muslimští imigranti, no přece ty, kteří jim vyplácejí dávky, co z toho že importujeme z 90 % procent pouhé pobírače dávek, ale ti tu stávající verchušku budou držet ještě pár let u moci. Ovšem jen do té doby, než jich bude dost na to, aby nám pokusili zakroutili krkem, jak se to dříve učil Gottwald v Moskvě. Možná budou slitovní a nabídnou nám jen emigraci, ovšem kdo ví!?

2 0
možnosti
ZB

Vážená paní,

kážete tady o lásce, ale Váš příspěvek je plný nenávisti a netolerance .

0 4
možnosti
Foto

Moc hezká úvaha, díkyR^.V

4 0
možnosti
Foto

Smutné, ale bohužel pravdivé.:-(

4 0
možnosti
OP

Ty věci jdou jedna s druhou. Za komunistů se potíralo náboženství, filozofický názor, vznešenost, prostě vše, co se odlišovalo od primitivního světonázoru. V postkomunistickém světě jsme se však nevrátili ke kořenům, ale převzali jsme všechny primitivismy západu (balastní filmová produkce, počítačové hry postavené na principu likvidace protivníka, reklamu, oslavující nic nedělání, sex pro sex, atd) a dále tyto pseudohodnoty iniciativně rozvíjíme. Dnešní svět je postaven nikoliv na objevování a dosahování cílů, ale na nejnižších pudech, pro které se dobře prodává. Západní, především americká civilizace "hrej si na skvělého, buď hvězdou" a na druhé straně "ano pane" je produktem vystěhovaleckého obyvatelstva (vyděděnci, dobrodruhové, sekty) a tato neduchovní kultura prorazila do celého světa. Lidé mohou jediné: nesouhlasit, neprovozovat, nebrat, nekupovat to, co se jim příčí. Až toto začne fungovat, zase bude líp

1 0
možnosti
JC
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2881x
introvert a pesimista-)