Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V57l11a43s92t59a 32K10a73b80u

17. 4. 2013 22:18

Znáte paní Špidlová osobně ty zmíněné cizince v EU nebo jen z internetových článků? Vaše představa, že Evropani živí cizince je dost scestná. Z vlastní zkušenosti vím, že u nás cizinci tvrdě pracují, s dávkami, narozdíl od tisíců Čechů, nepočítají a žádné by ani na českém úřadě nedostali. Ti, co tu zůstávají jen na několik let, odvádějí do společné kasy daně, zdravotní a sociální pojištění, které sami za tu dobu nemohou vyčerpat. Pak tu je zanedbatelné procento ilegálů, kteří české úředníky a policii uměli podplatit, za což si můžeme sami. Naše imigrační politika je nelítostná a diskriminuje i vysoce kvalifikované pracovníky, které nutně potřebujeme pro pozice, na něž v Česku, ale dokonce i v EU firmy ani pracovní agentury nedokážou zaměstnance sehnat. Bez této vzdělané elity, ale ostatně i zahraničních dělníků, kteří tu za tvrdou prací přijeli, to tady firmy brzo zavřou a odejdou na jiný kontinent.

Váš příspěvek je velice negativní, vlastně si tu tak nějak stěžujete na váš zkreslený pohled na svět, ale nenastiňujete žádná řešení.

0 0
možnosti

P12e25t39r 52S58k30á74c68e89l

10. 4. 2013 23:33

" EU totiž vedou blouznivci z pařížských barikád, kteří zapalovali auta na bulváru Saint Michel v roce 1968."  Autore. Vy jste napsal větu, která by měla stát tučně napsaná na každé stránce učebnic historie, politologie a novinářských fakult.

Tohle je v diskuzi k článku 

http://hannig.blog.idnes.cz/c/327615/Zase-mel-ten-protivnej-dedek-pravdu.html

Stačí?R^

0 2
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 2
možnosti
Foto

Já myslím že to vidí skoro všichni, tak jako skoro všichni viděli kam se socialismem mířil Východní blok. Ale halt zase chybí Jan Sladký Kozina, nebo domácí verze Lady Thatcher  (R.I.P.)  Méně státu/vrchnosti, více svobody od něj - lidé si poradí, tak jako si poradili vždycky.

1 3
možnosti

Milá autorko, to co líčíte, je důsledek socialismu, který v Evropě ještě do jeho konců nezažili a tak si myslí, že bude lepší, než ten náš. Bohužel každé přehnané přerozdělování - tj. socialismus - má na konci jen krach a bídu všech. Je to pořád to známé dobro, které někteří rozdávají na úkor jiných. No, my, v tzv. socialistickém bloku, jsme jednou to socialistickou cestou už šli, všichni jsme měli skoro stejně, to přerozdělování dosáhlo cca 95% veškeré produkce státu. Blahobyt se dostavil naopak tenkrát na tom kapitalistickém západě, kde vládla anarchie a proto měli plné obchody, zatímco v našem plánovaném hospodářství pořád něco chybělo. Na konci toho experimentu jsme měli holé zadnice, což si už mnozí nepamatují, protože si ty doby idealizují. Evropa ovšem naši zkušenost a nás s ní podceňuje a myslí si, že nám všem to dobro vnutí, i kdybychom měli pojít.

Na konci toho evropského socialismu přežijí jen soudržné rodiny. Rodiny, které mají a vychovávají děti, pracují a pořizují si vlastní bydlení, kus půdy a něco, co lze schovat před výběrčími daní. Nebo ti, co včas odejdou do jiných krajin, kam ještě ten socialismus tak nezasáhl.

4 1
možnosti

J75i42ř57í 68R21o51d

10. 4. 2013 18:50

R^ Naprostý souhlas.  Socialismus, i přesto že u nás zkrachoval si i naši lidé volí dobrovolně dál. Chtějí, aby se stát o ně postaral od narození(porodné) až do smrti (pohřebné). Volí si politiky, kteří jim slibují, že koláče budou i bez práce. A pak to takto dopadá. Sám jsem mával klíčky při změně režimu a netušil jsem, že vstoupíme do socialistické Evropy, která nám bude opět mluvit do všeho. Naši lidé to ale chtějí, musí tedy opět zbankrotovat i s celou Evropskou unií:-(

1 1
možnosti

Já jsem tedy ten poslední, kdo by se zastával EU a Delorsova výmyslu jménem společná měna Euro, ale asi by chtělo říct, že EU Kypru nenařídila žádné zdanění vkladů. To byl nápad politiků na Kypru. EU jen řekla, že poskytne půjčku v určitém objemu, pokud si Kypr sám dokáže sehnat stanovený objem peněz na spolufinancování. No a na Kypru vymysleli, že to udělají zdaněním vkladů. Čili přes všechno zlo z EU pocházející je tohle na vrub samotného Kypru, nikoli Bruselu.

3 0
možnosti

Kdo ochrání mne, před Ojropou, Ojrem, asi milováním MULTI-KULTI ne asi milovatelných, WorldOjroRudoZelenýmiEkoTeroristickýmiAlarmisty©Já, dále WORZETA©Já..

0 1
možnosti

Váš seznam hříchů EU je podobný tomu, který koloval v památných dnech 89, jen byl o zvěrstvech jistého J.V. Stalina. Není náhoda, že jsou si tyhle dva tisky nápadně podobné.R^

6 2
možnosti

5. 4. 2013 19:22

Pokud musíte na vypouštění svinstva koupit povolenku, třeba vám dojde, že bude možná lepší vrazit ty peníze do čistější technologie a svoje přidělené povolenky prodat někomu, komu to ještě nedošlo.

11 4
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2881x
introvert a pesimista-)