A už jsme zase v ní

23. 04. 2017 0:14:37
Totalita bude bita...pamatujete ještě to heslo z naší slavné "sametové" revoluce? Pamatujete ještě, vy tak jako já dříve narození, to nadšení, naději, touhu těch pohnutých devadesátých let minulého století? Ten pocit svobody?

Vláda věcí tvých se do tvých rukou navrátí, lide český...hahaha, zasmáli se zbrojnoši a načůrali na brnění značky Nerez.

Nedavno jsem potkala pani. Pani nic moc, taková obyčejná ženská, už v letech...ale na klopě jejího kabátu se hrdě skvěla placka s nápisem - jsem antizemanovec. Paní kráčela pyšně a vyzývavě se dívala na protijdoucí. Hmm...no a? Představila jsem si sama sebe, jak kráčím, neméně pyšně proti ní, na klopě placku s nápisem - podporuji prezidenta Zemana. Na chodníku městečka N...názorový střet dvou bab. Na facky bych možná vyhrála já...viditelně jsem měla lepší fyzičku...ale z pohledu mainstreamu neboli hlavního proudu, by byla vítězem ona. Jí podporují média, jí podporuje ten médii veřejně prezentovaný názor, že prezident Zeman, ač zvolen drtivou většinou národa, je pária, je něco, co právě vylezlo z pod kamene, prostě že se Zemanem se nemluví. Prezident Zeman je nežádoucí, a kdo mu veřejně projeví podporu, tak jako teď já, je rasista, xenofob a vůbec všeobecně nácek. A to ta paní antizemanová nebyla, ta byla na rozdíl ode mne in, šla s oficielním proudem, s názorem té sice ne většinové, ale o to více viditelné a slyšitelné části naší společnosti.

Té části, která vítá. Té, která nám určuje, co si máme myslet, jak máme mluvit a co máme dělat. To už tu přeci bylo...a je to tady zas. Nevítáš uprchlíky? Nejásáš nad jejich krádežemi, špínou, nemocemi, znásilněními a vraždami a veřejně proti tomu vystupuješ? Je nutno tě umlčet, zcenzurovat, pošpinit, dehonestovat, zničit tvou kariéru, vymýt tvému dítěti mozek a postavit ho proti tobě. Nepřipomíná vám to něco? Nebylo to tu už někdy? Nezažili jste vy, ti starší, něco nejen podobné, ale stejného? Nevzpomínáte hesla - kdo nejde s námi, jde proti nám? Dneska stačí projevit podporu prezidentu, zvolenému všelidovým hlasování, stačí pochybovat o účelnosti sankcí proti Rusku, stačí projevit sympatie Putinovi nebo Asadovi, stačí označit Ukrajinu jako zemi, v níž se vzmáhá nacizmus, stačí souhlasit s Orbánem v jeho postojích k migrantům a k Evropské unii...a jste, díky civilizaci a humanitě ne přímo popraveni, ale zničeni společensky, pracovními postihy počínaje a rodinnými problémy konče. Kdo chce, nechť si vyhledá na netu .

Nastoupila dokonce i cenzura, jakýsi ulízaný slizký pornoherec určuje lidem, co si mají myslet a co mají číst a říkat... opět..kdo nejde s námi, jde proti nám. Proto jsme zvonili těma pitomejma klíčema? Tohle jsme chtěli, tohle bylo naší nadějí, tohle je ta naše svoboda? Opět, po skoro třiceti letech, se bát projevit vlastní názor, číst mezi řádky a potajmu nadávat u piva?

Připadá vám normální bez boje, bez odporu, předávat svou zemi, svou kulturu, své předky a své dědictví " v plen" kultuře té naší po staletí nepřátelské? Připadá vám normální vítat svoje dobyvatele, svoje nepřátele, podporovat je na úkor lidí vlastních, lidí, majících tu své kořeny, své tradice, svou kulturu, svůj tisíciletý domov? A připadá vám normální lidi, kteří se proti tomu ozvou, kteří nesouhlasí se zničením svých tisíciletých tradic, se zničením svého domova a kultury, napadat, označovat je rasisty a xenofoby, ničit je společensky i ekonomicky? Připadá vám normální bát se říkat svůj názor...v takzvané svobodě slova, v takzvané demokracii?

Je s podivem, co všechno si společnost nechá líbit. A je s podivem, jak moc se nechá manipulovat. Vždycky jsem se pozastavovala nad tím, jak mohl kupříkladu Hitler...nebo Stalin nebo Mao-ce- tung získat podporu většiny národa. Už se nedivím.Vždyť to samé, co prožívali Němci ve třicátých letech minulého století, prožíváme my teď. Totální vymývání mozků, totální propagandu...a čtenář Blesku, divák České televize či posluchač Českého rozhlasu jí věří stoprocentně. Přivítáme uprchlíky, oni nás obohatí a budou nám vydělávat na důchody, potáhneme na Rusa a umlátíme ho čepicema a vůbec, ať žije Evropská uhnije a Svaz amerických republik. A všechny ty, kdo nevěří ve světlé zítřky, umlčíme, zavřeme a vůbec je všeobecně znemožníme. Zatím...zatím...je zabíjet nebudeme. Zatím. Smála bych se, kdyby se mi nechtělo spíš brečet...Protože....

...je tu zpátky...a vlastně možná nikdy ani neodešla. Jenom na rok, dva, poodstoupila, ukryla se ve stínech a nyní útočí plnou silou. Totalita. Zatím ještě nezabíjí, alespoň ne přímo. Zatím ještě číhá, zkouší to, ale přitvrzuje. Ještě je čas ji odhalit a zničit, ještě je čas na návrat vlády věcí tvých do tvých rukou, lide český...ale ten čas se krátí. Momentálně jsou šancí volby...a obávám se, že to bude šance poslední. Obávám se, že další volby už nebudou. A když, tak už nebudou svobodné....

Autor: Vladka Spidlova | neděle 23.4.2017 0:14 | karma článku: 39.04 | přečteno: 1342x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 18.83 | Přečteno: 232 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 17.49 | Přečteno: 548 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.33 | Přečteno: 392 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.99 | Přečteno: 252 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 671 | Diskuse
Počet článků 259 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2881

introvert a pesimista-)

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...