Dvacet sedm let v háji

2. 05. 2016 18:00:50
aneb Jak tak koukám, jsme tam, kde jsme byli a ještě aneb Že jsme radši ty klíče nehodili do kanálu.

Tak vám nevím, jestli je to k smíchu nebo k pláči. Ostatně - existuje pojem "hořký smích", to by taky šlo. Pan ministr Pelikán nám vymyslel "držhubnej" zákon. Bum, spadla klec. Pamětníci, ke kterým se už dávno počítám, určitě pamatují Vtip o zlatou mříž, že...Jenže tenkrát, za těch dodnes nenáviděných a proklínaných komoušů - tedy proklínaných hlavně těmi, kterým se nic nedělo a kteří spokojeně žili pod záštitou Strany a Vlády, se, pokud si dobře pamatuji, trestalo hanobení prezidenta, té již zmíněné strany a vlády, socialistického zřízení, státu, velikého Sovětského svazu, ale o normálních lidech si člověk mohl myslet a povídat, co chtěl. Cikán byl cikán...teprve později z něj udělali Roma, buzik byl buzik...a nikomu to netrhalo žíly. Státu už vůbec ne...jen ať se lidi hádaj, hlavně že držej hubu a krok. A i těch vtipů o zlatou mříž bylo.

Jo...hanobení prezidenta, v tom jsme asi opravdu světový unikát. Za hanobení prezidenta se u nás totiž udělují ceny a hanobitelé jsou za hrdiny. Blbost. Hrdinové by byli, kdyby vyvěsili červené trencle na Bílém domě...jenže to by byli hrdinové in memoriam. Hrdinové by byli, kdyby prošli v Duhovém průvodu třeba Rijád - a přežili to.

Jak ráda říkám...čas oponou trhnul. A zas, po dvaceti sedmi letech, tu máme Jediný Správný Názor. Jediné Správné Myšlení. Jediné Správné Vyjadřování. A kdo si pořád ještě naivně myslí, že existuje nějaká svoboda slova, za kterou jsme - mimo jiné - cinkali před sedmadvaceti lety těmi pitomými klíči - je na velkém, ale opravdu velkém omylu. Svoboda slova umírá - ne pomalu, ale rychle, velice rychle. Jestli naše - vlastně "naše", vláda přijme a parlament schválí ten držhubnej zákon, je svoboda slova v pr.....tedy, korektně v Prčicích, i když, i v těch Prčicích budou muset držet hubu. Povidal mi to Franta Novák. Kterej to je...to je ten buzik, co bydlí pod lesem. Jo, to je von. A prsk ho. Použil jsi nekorektní slovo - buzik - diskriminuješ a urážíš životní styl a sexuální preference příslušníka altersexuální menšiny - dva roky natvrdo.

Tak ti chtěj u nás postavit nějakej tábor pro běžence, sakra, já tady ty slimáky nechci. Nechceš ubohé uprchlíky? A ještě je dehonestuješ potupným názvem "slimáci"? Tak to bude za tři. Tři roky natvrdo. Vraždy, krádeže, přepadení...to je sranda přestupek. Ale slova...slova jsou zločinem. Kdo to řekl, nemůžu si vzpomenout...pero silnější meče. A toho se ta dnešní vládní garnitura bojí. Bojí se slov. Slov označujících podstatu. Slov, která nemlží, nezakrývají, nejsou takzvaně politicky korektní. Bojí se pravdy. A tak budou tu pravdu umlčovat. Kriminalizovat. Trestat. Ale tak, jako komunisti nezabránili vyprávění vtipů o sobě samých - i když za to hrozila železná, ne zlatá mříž, tak doufám, že ti dnešní pokrytci a zrádci národů nezabrání lidem v projevení jejich názorů. I když za to bude hrozit kriminál. To už jsme přece zažili...před sedmadvaceti lety.

Mám kamaráda. No...to není nic divného, spousta lidí má kamarády. Ale ten "můj" kamarád seděl. Za komančů. Deset měsíců, kvůli "politickému názoru". A víte, co dneska říká? Zlatí komunisti. Měli vymezené jasné mantinely. Kdo není s námi, je proti nám. Ale dneska? Na jedné straně máme "svobodu". Jsme "demokratičtí". Na straně druhé - zkus tu svou "svobodu" použít v praxi. Zkus vystoupit proti Jedinému správnému názoru. Ne...zatím, opakuji....zatím tě nezavřou. Ale udělají z tebe xenofoba, nácka, rasistu, homofoba...dehonestují tě tím nejodpudivějším způsobem, takže tvůj názor bude rázem názorem šílence, názorem extremisty, názorem nehodným pozornosti. A díky návrhu držhubného zákona pana ministra Pelikána i názorem kriminálníka.

LIdi zlatí, boubelatí, kam jsme to došli...Vrátili jsme se zpátky v čase...a ještě o pár stupínků hůř. Za tohle jsme zvonili klíči? Za tohle jsme demonstrovali? Za tohle jsme svrhávali komunisty? Vždyť jsou zpátky...a v ještě horší podobě. Máme tu Evropskou unii. Ale kdopak nám jí zastupuje? Nějaká Angela Merkelová, kancléřka Německa. Že jí nikdo nevolil do řídících orgánů EU? Ale broučkové, koho to zajímá...přeci Německo je EU. Vede ji. Rozhoduje o všem. Nikým nevolení zástupci Evropské unie - tedy Evropská komise, přece kopíruje názory a činy Německa. Áda Hitlerů může jásat, Německo konečně ovládlo Evropu. Samozřejmě čistě demokraticky a politicky korektně. Angelka....nikým nevolena a nikým neustavena jako představitel EU, dokonce vyjednává smlouvu s Tureckem,jménem EU a závaznou pro celou Eu. Da zdravtstvujet Sovetskij sojuz, pardon...Jevropejskij Sajuz........ono to vyjde nastejno.

Zastavte svět, chci vystoupit- jsem kdysi měla hrneček s tímto nápisem. Jenže to nejde. Já, normální občan České republiky, člena Evropské unie, nesouhlasím s její politikou.Využívám ještě své svobody slova....než mi jí omezí zákon...a prohlašuji, že nynější politika 'EU a její přístup k ekonomickým a kolonistickým migrantům převážně muslimského vyznání je evropská sebevražda a zánik evropských národů. Pokud bude zákon z dílny ministra Pelikána přijat, možná budou tato má slova přímou jízdenkou do vězení. A jsme zase na začátku. Tam, kde jsme byli. V totalitě. Sakra, na co jsme teda zvonili těma klíčema?

Autor: Vladka Spidlova | pondělí 2.5.2016 18:00 | karma článku: 42.52 | přečteno: 2248x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma článku: 21.94 | Přečteno: 548 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Naše stařečky dnes okradl zloděj vydávající se za pracovníka charity

Našim stařečkům je přes osmdesát let. Muž s přízvukem, kolem šedesáti let, mluvící slušnou češtinou, vydávající se za pracovníka charity, přijel v červeném hyundai pro knihy a ukradl Kapitánovým rodičům snubní prstýnky a šperky.

21.3.2024 v 18:43 | Karma článku: 27.77 | Přečteno: 928 |

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.67 | Přečteno: 939 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.11 | Přečteno: 765 | Diskuse

Zdenek Horner

Ultrasionismus se už začíná podobat rasismu

Marně si lámu hlavu, k čemu se zveřejňuje seznam nějakých osob. Zveřejněné seznamy mají zastrašovat. Používal je protektorát, pak komunisti. Nyní jsou jako inspirace pro nějakou radikální odnož pravověrných aktivistů?

5.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 22.81 | Přečteno: 473 |
Počet článků 259 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2881

introvert a pesimista-)

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...